Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Fringe (tv series) 2008 – 2011

Υπόθεση: Η Olivia Dunham (Anna Torv) είναι πράκτορας του FBI στο παράρτημα της Βοστόνης που ερευνά υποθέσεις ρουτίνας με τον συνάδελφο και αγαπημένο της John Scott (Mark Valley) και υπό το άγρυπνο βλέμμα του προϊσταμένου της Phillip Broyles (Lance Reddick). Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν ξαφνικά ο αγαπημένος της Olivia πέφτει σε ένα “περίεργο” κόμμα εξαιτίας της έκθεσής του σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Τότε η Olivia, προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της, συνεργάζεται με ένα πρώην παρανοϊκό επιστήμονα, τον Walter Bishop (John Noble) o οποίος στην δεκαετία του 70 μαζί με τον τότε συνάδελφο και φίλο του William Bell (Leonard Nimoy) πραγματοποιούσε πειράματα για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού. Παράλληλα η Olivia ζητά και την βοήθεια του γιού του Walter, Peter Bishop (Joshua Jackson), καθώς η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη αφού ο πατέρας του ήταν επί 17 χρόνια τρόφιμος ψυχιατρείου(στην ουσία αυτός είναι ο πιλότος  της σειράς).

Η άποψη μου: Έχοντας παρακολουθήσει τις πρώτες δύο πρώτες σαιζόν και πλησιάζοντας να κλείσω την τρίτη μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο ψαγμένες σειρές όλων των εποχών. Εξαιρετικό cast, ο J.J. Αbrams(Lost, Alias, Felicity) στα καλύτερά του, ένα σενάριο που πραγματικά σε καθηλώνει από το πιλοτικό κιόλας επεισόδιο και τα καλύτερα season finale που έχουμε δει ποτέ.
Πολλοί βιαστήκανε να πουν πως δεν πρόκειται για τίποτε άλλο πέρα από μια απόπειρα να φτιαχτεί μια σειρά τύπου
X-files. Η πραγματικότητα όμως απέχει πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι  πρόκειται για δυο διαφορετικές πλοκές. Το X-files περιφερόταν γύρω από “extraterrestrial” καταστάσεις  ενώ  το Fringe  ακολουθεί εντελώς διαφορετικό και δικό του κόσμο(δεν λέω περισσότερα για να μην χαλάσω την συνέχεια για όσους το παρακολουθούν).

Το
Fringe έχει καταφέρει δύο πράγματα:
1. Το παράλογο να φαίνεται απολύτως λογικό, και το λογικό απλά να είναι μια λεπτομέρεια.
2. Οι νόμοι της φυσικής τελικά μπορεί και να μην ισχύουν.

Την σειρά ξεκίνησε να προβάλει το
Star channel και βρίσκεται ήδη στο 12(εάν δεν κάνω λάθος ) επεισόδιο της 1ης σεζόν.  Καλή τηλεθέαση λοιπόν για όσους αποφασίσουν να το δουν στο Star και καλό κατέβασμα  για όσους δεν μπορούν να περιμένουν.

Παραγωγοί
: J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci
Ηθοποιοί: Anna Torv, Joshua Jackson,  Lance Reddick

2 σχόλια:

  1. Ειναι η δευτερη φορα που το Star προβαλλει την Season 1... νομιζω την ειχε πιο αργα την πρωτη φορα.
    Ωραιο review btw, ψαγμένο οπως και οι σεναριογραφοι του Fringe!
    Μακαρι να υπαρξει και 4η και 5η και 6η και 7η season...*crossing fingers*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φοβούμενο είναι πως κάτι λέγεται για κόψιμο της σειράς. Μακάρι να μην είναι αλήθεια. Είναι από τις λίγες σειρές που είναι τόσο πολύ ψαγμένες. Είναι τόσο ψαγμένη που κάνει τα X-files να μοιάζουν με τα 101 σκυλιά της Δαλματίας(σε cartoon)...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή