Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

The Mentalist (Tv series) 2008-2011


Υπόθεση: H υπόθεση του “The Mentalist”(όχι δεν έχει καμία σχέση με Uri Gellerπεριστρέφεται γύρω από τον Patrick Jane, ένα πνευματιστή με τραυματικό παρελθόν, που γίνεται συνεργάτης του CBI (κάτι σαν το FBI αλλά πιο local) και χρησιμοποιεί τις ιδιαίτερες ικανότητές του( οξυμένη παρατηρητικότητα και διαίσθηση) στην εξιχνίαση σκοτεινών υποθέσεων. Ο Jane είναι το κλειδί που συχνά(δηλαδή συνέχεια, απλά δεν το λέω για να μην δείχνουν οι άλλοι άσχημα) δίνει τη λύση όταν οι έρευνες φτάνουν σε αδιέξοδο. 
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο γοητευτικός Simon Baker (έχει προταθεί για το βραβείο Χρυσής Σφαίρας), ενώ η Robin Tunney  υποδύεται την Tereza Lisbon, μόνιμη συνεργάτιδα τoυ πράκτορα.
Να πούμε πως η σειρά έχει κατακτήσει την 4η θέση στις προτιμήσεις των Αμερικανών τηλεθεατών και έχει κερδίσει το βραβείο «Favorite New TV Drama», στα πλαίσια των βραβείων «People Choice Awards».

Η άποψη μου:  Και σε αυτή τη σειρά όπως και με το Fringe  βρίσκομαι κοντά στο τέρμα της 3ης σαιζόν και μπορώ να πω ότι  ο Bruno Heller(δημιουργός της σειράς) κατάφερε και έφτιαξε έναν αντι-ήρωα ο οποίος  θυμίζει λίγο από Sherlock Holmes μιας πιο σύγχρονης και φωτεινής εποχής.
Πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη και έξυπνη συνταγή
.
Το “
The Mentalist” περιέχει ελάχιστες σκηνές  βίας(γεγονός το οποίο είναι ευχάριστο). Αυτό  σε συνδυασμό με το θανατηφόρο χαμόγελο του Simon Baker, τις απίστευτες ατάκες του(he irks me;  he's irksome ) και την υπόθεση του Red John να κυκλοφορεί στο background  συμπράττουν στο ότι   το “The Mentalist” είναι μια σειρά διαφορετική. Πιο χαλαρή, ταυτόχρονα όμως ενδιαφέρουσα και αγωνιώδης  που δεν πρόκειται να γίνει βαρετή και προβλέψιμη με το πέρασμα του χρόνου.

Η βασική έννοια της σειράς είναι τόσο μα τόσο ελκυστική. Όλα τα μυστικά που χρειαζόμαστε για να ξεκλειδώσουμε το ανθρώπινο μυαλό είναι κρυμμένα σε κοινή θέα. Από τις φωτογραφίες που έχει επάνω στο ψυγείο κάποιος έως το πόσες φορές θα ανοιγοκλείσει τα μάτια του όταν ακούσει μια ερώτηση (φυσικά και δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται).

Την σειρά προβάλει το
Star(βρίσκεται στη 2η σαιζόν) και η Nova(βρίσκεται στην 3η σαιζόν).


Παραγωγός:
Bruno Heller
Ηθοποιοί:
Simon Baker,  Robin Tunney, Tim Kang  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου