Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

THE TOURIST


Υπόθεση:
Μια γυναίκα, η οποία παρακολουθείται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ταξιδεύει για τη Βενετία, όπου θα συναντήσει τον καταζητούμενο εραστή της. Στο τρένο γνωρίζει και παγιδεύει έναν ανύποπτο Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος όταν φτάσουν στην Ιταλία θα γίνει στόχος πρακτόρων, της αστυνομίας αλλά και Ρώσων μαφιόζων.

Η άποψη μου:
Το “The Tourist” αποτελεί ένα  ριμέικ του Γαλλικού “Anthony Zimmer”και δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο πέρα από τα πανέμορφα τοπία της Βενετίας.
Σκηνοθεσία: Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος θέλοντας να πετύχει μια ταινία που να πρωταγωνιστεί το μυστήριο και η τελική ανατροπή, το μόνο που καταφέρνει είναι να έχει σαν αποτέλεσμα μια βαρετή χωρίς ουσία και χωρίς ανατροπή(μιας και οι περισσότεροι θεατές κατάλαβαν εξ αρχής την κατάληξη) ταινία.
Ηθοποιοί: Η Jolie περιφερόταν σε όλη την ταινία δείχνοντας όμορφη(σε σημείο που να μην πετάει ούτε μια τρίχα από την κόμη), φανερά και άσχημα αδυνατισμένη. Ο μεν Depp κρατώντας ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με υποκριτική από Πειρατές της Καραϊβικής έδειχνε το πόσο έχει εμπορικοποιήσει το υποκριτικό του ταλέντο που θυμόμασταν από παλιότερες ταινίες του(Blow, The brave κ.α).
Τα χαμένα 103' της ημέρας μου.




Σκηνοθέτης:Florian Henckel von Donnersmarck
Σενάριο:Florian Henckel von Donnersmarck
Ηθοποιοί:
Johnny Depp, Angelina Jolie
ΕίδοςΠεριπέτεια
Διάρκεια: 103'

Υπέρ: 
Τα υπέροχα τοπία της Βενετίας
Κατά: H
 Jolie στα όρια του τριτοκοσμικού αδυνατίσματος. Η ανύπαρκτη χημεία μεταξύ των Depp και Jolie.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου